afblinks2015

 

 

 

 

image 

 

 

 

 

Fietsclub handen aan het stuur

 

 

 

 

meelhuysen

 

 

 

 

 kuise knederKuise kneder

 

 

 

 

 

podium

WAT WIJ DOEN en organiseren:

BIJEENKOMSTEN IN ONS VERENIGINGSGEBOUW 

Wij komen samen in de Bilderdijkzaal van Verenigingsgebouw Het Open Huis (HOH), Bilderdijkpark 12a in Amsterdam. Op mooie zomeravonden is ons grote buitenterras aan de achterzijde ook geopend. Kennismakers van harte welkom.

De bijeenkomsten zijn verschillend van karakter en vinden meestal plaats op vrijdagavonden. Wij organiseren:

KLEIN PODIUM  Dat kan in de vorm van een interview of lezing over een actueel onderwerp dat interessant is voor onze leden. Leden van de Zóciëteit en bekenden van leden, kunnen de gelegenheid krijgen het podium van ons clubgebouw voor een uur (pauze inbegrepen) tot hun bühne te maken. Men kan iets vertellen over werk, interesses en vakantie. In onze Literaire Salon houden we telkens een boekbespreking met een auteur over zijn recent verschenen boek.

- FILMVERTONING De mannen van onze Thuisfilmgroep kiezen bij voorkeur een film uit het roze circuit. 
 
OPTREDEN door een artiest.
 
- PRAATHUIS-middag of avond Leden van de Zóciëteit kunnen de mogelijkheid aangrijpen om iets te vieren of iets aan te bieden. Eventueel in combinatie met gezelschapsspellen. 

EROP UIT MET EEN INTERESSEGROEP

Een interessegroep heeft geen vaste groep deelnemers, maar gewoonlijk wel een "harde kern". Elke groep heeft één of twee coördinatoren. Kennismakers van harte welkom.

Culturele Club

Meestal de eerste zondagmiddag van de maand wordt met een groep mannen een tentoonstelling, expositie of anderszins bezocht. Er wordt aandacht besteed aan vele vormen van kunst. Afwisselend bezoeken we musea in Amsterdam en daarbuiten, voornamelijk in de Randstad. Deze activiteit kan zich meestal verheugen op een hoge opkomst van leden en een prettige sfeer. Het sociale aspect van deze activiteit is voor de deelnemers ook belangrijk. Men hoeft nog geen lid te zijn van de vereniging om een keer mee te gaan. We proberen kennismakers zich snel welkom en thuis te laten voelen. We beginnen de middag met kennismaking in een café. Na het museumbezoek gaan we meestal napraten in een leuke locatie en soms wordt er nog samen gegeten. Recente voorbeelden: De Hermitage en het Stedelijk museum in Amsterdam. Ook bezochten wij musea in Den Haag, Haarlem, Hoorn, Laren, Rotterdam en Utrecht. Ben je nieuwsgierig of geïnteresseerd, dan ben je van harte welkom!

Dinerclub

De tweede woensdag van de maand dineren we in een goed bereikbaar restaurant, dat kwaliteit paart aan betaalbaarheid. Aanvang 18.30 uur. Aantal deelnemers: twaalf man in volgorde van aanmelding. Ieder betaalt voor zich diner en drank.

Borrelclub

Regelmatig op de tweede zondagmiddag van de maand borrelen we rond 17 uur in een café in het centrum van Amsterdam om bij te praten en ook andere gezichten te zien.

Fietsclub "Handen aan het stuur"

Al vele jaren zorgt Handen Aan Het Stuur voor sportieve ontspanning. Vier keer per jaar maken we op zondagmiddag een rustige, recreatieve fietstocht van ca. 35-40 km door een afwisselend gebied rond Amsterdam of wat verderop. Gezelligheid en genieten van de omgeving staan hierbij voorop. Onderweg ergens een terrasje pikken en na afloop nog een nadronk, soms bij een van de mannen thuis horen tot het standaardprogramma. Het startpunt van de fietstochten is steeds vanuit Amsterdam per trein makkelijk te bereiken. Zo fietsten wij: Rond Haarlem langs de kleurrijke bollenvelden.  Bussum langs ruisend riet van de Vechtplassen gecombineerd met bos en heide.  Castricum langs blonde duinen met een duik in zee en nagenieten op het terras van Johanna’s Hoeve.  Bij Amersfoort op Landgoed Den Treek met de soldateske Pyramide genoten wij van de herfstkleuren. Fiets een keer mee en kijk of het iets voor je is. Je bent van harte welkom !

Leesclub "Isherwood"

De naam van de club stamt uit de tijd dat Christopher Isherwood heel populair was om zijn onverbloemd uitkomen voor zijn homoseksualiteit. Sindsdien heeft de leesclub ups en downs gekend, maar er is nu een vaste kern van geïnteresseerde leden en daarnaast een groep die minder vaak komt. De deelnemers lezen ongeveer elke 6 weken een gezamenlijk gekozen boek en geven er dan tijdens de bijeenkomst een oordeel over. Zo'n boek moet tot lezen uitnodigen, omdat daarin - openlijk of meer verborgen - homogevoelens voor ons herkenbaar tot uiting komen; daarnaast moet het een literaire waarde hebben (althans volgens de coördinator of een ander die het boek voorstelt). We bespraken bijvoorbeeld van Alain Claude Sulzer: De volmaakte kelner en Het verkeerde moment/ Zur falschen Zeit. Na de zelfmoord van zijn vader ontdekt de zoon dat zijn vader homo was. Van Tom Lanoye: Sprakeloos. Een eerbetoon aan zijn bijzondere moeder. Het verhaal over zijn coming-out in een Vlaamse slagersfamilie. We komen in de regel bijeen in het etablissement St George, Nieuwezijds Voorburgwal 95 in Amsterdam, eenmaal per maand op zaterdag om 15.30 uur.

Bios-club "Satyricon"

De vierde woensdagavond van de maand gaan de deelnemers naar een door de twee coördinatoren gekozen film in een bioscoop of filmhuis. Na afloop wordt gezellig een glas gedronken en nagepraat over de film. De filmkeuze wordt enkele dagen tevoren bepaald op een film, die hoge kwaliteit paart aan attractiviteit voor de doelgoep van homo-mannen met interesse in de betere film. Soms zit daar een gay-film bij maar die moet dan wel echt kwaliteit hebben.

Fotoclub

Met enige regelmaat komen de leden bij elkaar om hun waarnemingen fotografisch vast te leggen, hun resultaten te bespreken of ervaringen uit te wisselen.

Wandelclub "Op hoge poten"                                               

De wandelingen doen wij met wandelgids Hugo van wandelclub "Op hoge poten" (OHP). De laatste zondag van de maand wordt een wandeling georganiseerd tussen de 12 en 22 kilometer. In de winter min of meer in de buurt van Amsterdam. Als de dagen langer zijn ook verder weg. Om zoveel mogelijk leden mee te krijgen verschillen de afstanden regelmatig. Zo zijn er mannen die niet zoveel willen lopen en juist anderen die veel kilometers willen maken. Er zijn wandelingen in de natuur en stadswandelingen. Elk jaar is er een wandeling met speciale aandacht voor architectuur. Dat kan bijvoorbeeld zijn eigentijds, Dudok of Berlage.

Bridgegroep "De Roze Ruiters"                      

Bridgen met mannen die ook roze zijn, niet fanatiek maar wel gezellig en toch serieus. Ben je beginner of gevorderd ? Bij ons ben je welkom.

Massagegroep "De Kuise kneders"

De massagegroep oefent maandelijks bij een van de leden thuis. Ervaring is niet vereist.

Lunchconcertengroep

In de stad zijn wekelijks diverse gratis lunchconcerten. We zijn op zoek naar een man die het bezoek wil coordineren via de Ziezo. De coordinator gaat na het concert met een groep mannen nog ergens een drankje drinken.

Huiskamerbijeenkomsten

Soms organiseren leden huiskamerbijeenkomsten rond een thema. 

Citytrips/reizen/weekenden

Bij voldoende animo gaat een groep leden op reis, bijvoorbeeld naar een stad voor een mix van cultuur en homoleven. Inmiddels zijn we ondermeer geweest in Berlijn, Parijs, Londen, Barcelona en Sitges maar ook naar Texel en wintersportgebieden. Soms organiseert een groep leden een weekend of midweek in een vakantiehuis of hotel. Voor deze activiteiten is geen vaste coördinator, ze zijn afhankelijk van het initiatief door leden.


JAARLIJKSE EVENEMENTEN

Nieuwjaarsreceptie

We heffen het glas op ieders welzijn in het nieuwe jaar. Bestuur en interessegroepen zijn vertegenwoordigd. Deze geven informatie aan leden en kennismakers over onze activiteiten en plannen.

Open Podium

In het voorjaar organiseren we een avond met podium-optredens uit eigen kring. Leden laten zich op de bühne van hun creatieve kant zien door een korte (muzikale) bijdrage met een serieuze of speelse inslag.

Jaarfeest

Op een zomeravond vieren wij feest omdat de Zóciëteit sedert 23 juli 1985 bestaat. Meestal met een lopend buffet en entertainment.

Algemene ledenvergadering

De ALV is alleen toegankelijk voor leden en vindt jaarlijks uiterlijk 31 oktober plaats.

Vrijwilligersavond

De Sint zet onze vrijwilligers in het zonnetje.

Kerstdiner

In de loop van december genieten we van een speciaal diner ergens in de stad.