afblinks2015

 

 

 

gracht 

 

Onze (roze) omgeving

Raadpleeg ook het tabblad met Weblinks


VOOR ELKAAR IN AMSTERDAM
Onderstaande Amsterdamse organisaties voor sociaal werk hebben de handen ineen geslagen vanwege het coronavirus.
Hoe kom je aan je boodschappen? Hoe ga je naar een belangrijke afspraak? Is er nog wel iemand waar jij je verhaal aan kwijt kan? Juist nu, in onzekere tijden, is voor de oudere en/of kwetsbare Amsterdammer sociaal contact en praktische hulp belangrijk. Het idee dat de buitenwereld er nog voor je is en dat je kan bellen voor hulp of een luisterend oor zorgt dat je je minder alleen voelt.

Wil jij helpen als iemand (door corona) de deur niet uit kan en hulp of een praatje nodig heeft? Kan jij de deur niet uit en heb je praktische hulp nodig of een luisterend oor? Bel 020 – 767 0031 maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur. Of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


*Burennetwerk Amsterdam (Nieuw-West + Zuid-Oost), Dynamo (Oost), Doras (Noord), Civic (Indische buurt en Oostelijk havengebied), Combiwel (Zuid + West), Dock (Centrum) en Hulpdienst Buitenveldert (Buitenveldert)
 
Luisterlijn/MAX
Bij de Luisterlijn voeren jaarlijks 1500 vrijwilligers in totaal zo’n 300.000 gesprekken met mensen die zich angstig of eenzaam voelen of om andere reden behoefte hebben aan een luisterend oor. 

In verband met het corona-virus zijn er extra vrijwilligers ingezet. De Luisterlijn is anoniem te bereiken via 0900-0767 (lokaal tarief). Op www.deluisterlijn.nl is er ook de mogelijkheid om met vrijwilligers te mailen of chatten. Dit kan een uitkomst zijn voor mensen met een auditieve beperking. De Luisterlijn biedt een luisterend oor, maar is er niet om medische vragen te beantwoorden. 

RODE KRUIS
Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuis isolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn 070 - 4455 888

 ==================================

Pink-buurtborrels
Door LHBT buurtgenoten te leren kennen, kan je iets voor elkaar betekenen. Inmiddels zijn er in veel wijken in en rond Amsterdam Pink-buurtborrels. Ze zijn vaak maandelijks op donderdag en beginnen om 20.00 uur, meestal op dezelfde locatie in de wijk. Raadpleeg de weblink van de Oudroze agenda.


Roze Stadsdorpers organiseren activiteiten waardoor roze Amsterdammers elkaar kunnen ontmoeten. RSA organiseert  een maandelijkse borrel, lezingen, fietstochten, wandelingen, bezoek aan musea en bioscoop.


COC Senioren Amsterdam

COC ontmoetingsmiddag 50+  op woensdag in de EVEN weken van het jaar van 13 - 17 uur.

Tijdelijk adres: Ontmoetings-centrum DOC, Stadhouderskade 89, 1073 AX Amsterdam.

Op loopafstand van metrostation Vijzelgracht en bereikbaar met tram 1,4, 19 en 24

https://senioren.cocamsterdam.nl

Nieuwe senioren welkom en COC-lidmaatschap is geen vereiste.

__________________________________________________________

 

Bridgeclub "De Roze Klaver" Claverhuis, Elandsgracht 70, Amsterdam. Elke 4e vrijdag van de maand 13 uur.

DE ROZE KLAVER is een informele bridgeclub voor roze mannen 55+. Beginnend of gevorderd? Je bent welkom want plezier in het samen spelen staat voorop. Er wordt aan maximaal 6 tafels gespeeld. Inloop 13-13.30 uur. Deelname plm. € 4.00 per keer. Belangstelling?

Laat het weten aan de coordinator Willem Lamberix  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020-6240341  


Gay films in Pathé De Munt. Bioscoop Pathé De Munt vertoont elke 1e woensdagavond van de maand een film met een LHBT thema.
 

Pathé 50 PLUS BIOS draait speciaal geselecteerde films op wat rustigere momenten overdag tegen gereduceerd tarief. Een kopje koffie of thee met iets lekkers ontvang je gratis. Deze films zijn meestal niet met een LHBT thema.