zocieteit klein podium

 

 

 

 zocieteit film

 

 zocieteit culturele avond

 

 zocieteit cafe

 

 

 

afblinks2015

 

Fietsclub handen aan het stuur

 

Wandelclub "Op hoge poten"

Wandelclub "Op hoge poten"

 

 

 Begin borrel

 

 

 

Kaasplankje 

 

Activiteiten in ons verenigingsgebouw

Wij ontmoeten elkaar in de Bilderdijkzaal van Verenigingsgebouw Het Open Huis (HOH), Bilderdijkpark 12a in Amsterdam. De gelegenheid om bij te praten en nieuwe vrienden te leren kennen. Bij goed weer is ons terras in de binnentuin geopend. Kom vrijblijvend eens langs.

Wij organiseren ontmoetingsavonden die verschillend van karakter zijn:

Themabijeenkomsten  Een gastspreker of een lid van de Zóciëteit kan de gelegenheid krijgen om het podium van ons clubgebouw voor een uur tot zijn bühne te maken. Men kan iets vertellen over een actueel thema dat interessant is voor onze leden. Een thema kan gekoppeld zijn aan werk, vakantie of interesses  (bijvoorbeeld een recent verschenen boek).

Pianoconcerten en andere optredens met muziek, cabaret of toneel.

Thuisfilm  Maandelijks vertonen wij een film op een groot scherm in ons verenigingsgebouw. Vaak is dat een film uit het roze circuit. 

***********************************************************************************

EROP UIT met een interessegroep in Amsterdam:

Een interessegroep heeft geen vaste groep deelnemers, maar gewoonlijk wel een "harde kern". Elke groep heeft één of twee coördinatoren. Kennismakers van harte welkom. Voor sommige activiteiten geldt een zomerstop.

Dinerclub

De tweede woensdag van de maand dineren we in een goed bereikbaar restaurant, dat kwaliteit paart aan betaalbaarheid. Aanvang 18.30 uur. Aantal deelnemers: twaalf man in volgorde van aanmelding. Ieder betaalt voor zich diner en drank.

Borrelclub

Regelmatig op de tweede zondagmiddag van de maand borrelen we rond 17 uur in een café in het centrum van Amsterdam om bij te praten en ook andere gezichten te zien.

Leesclub "Isherwood"

De naam van de club stamt uit de tijd dat Christopher Isherwood heel populair was om zijn onverbloemd uitkomen voor zijn homoseksualiteit. Sindsdien heeft de leesclub ups en downs gekend, maar er is nu een vaste kern van geïnteresseerde leden en daarnaast een groep die minder vaak komt. De deelnemers lezen een gezamenlijk gekozen boek en geven er daarna tijdens de bijeenkomst een oordeel over. Zo'n boek moet tot lezen uitnodigen, omdat daarin - openlijk of meer verborgen - homogevoelens voor ons herkenbaar tot uiting komen. Daarnaast moet het boek literaire waarde hebben volgens de coördinator of diegene die het boek voorstelt.

We bespraken bijvoorbeeld van Alain Claude Sulzer: De volmaakte kelner en Het verkeerde moment. Na de zelfmoord van zijn vader ontdekt de zoon dat zijn vader homo was.

Van Tom Lanoye: Sprakeloos. Een eerbetoon aan zijn bijzondere moeder. Het verhaal over zijn coming-out in een Vlaamse slagersfamilie.

Ongeveer eens per zes weken op zaterdag (om 15.30 uur) bespreken wij een boek. Als je het boek gelezen hebt ben je welkom om mee te praten.

Met filmclub "Satyricon" naar een bioscoop

De vierde woensdag van de maand gaan de filmliefhebbers naar een door de twee coördinatoren gekozen film in een bioscoop of filmhuis. Na afloop wordt gezellig een glas gedronken en nagepraat over de film. De filmkeuze wordt enkele dagen tevoren aan de leden per email bekend gemaakt. Soms is dat een gay-film maar die moet dan wel echt kwaliteit hebben.


EROP UIT met een interessegroep binnen de Randstad en soms daarbuiten:

Culturele Club "Zo te zien"

Onze culturele club organiseert maandelijks op een zondagmiddag om 13.30 uur een bezoek aan een museum en/of tentoonstelling binnen de Randstad. Er wordt aandacht besteed aan vele vormen van kunst. Onze museumclub kan zich meestal verheugen op een goede opkomst in een gezellige sfeer. Men hoeft nog geen lid te zijn van de vereniging om een keer mee te gaan. We beginnen de middag met een drankje en kennismaking in een café. Na het museumbezoek gaan we napraten in een leuk etablissement en soms wordt er nog samen gegeten. Recent bezochten wij De Hermitage en het Stedelijk museum in Amsterdam. Ook bezochten wij musea in Den Haag, Haarlem, Hoorn, Laren, Rotterdam en Utrecht. Ben je nieuwsgierig of geïnteresseerd, dan ben je van harte welkom! 

Fotoclub

De leden organiseren regelmatig een fotosafari op mooie locaties. Aan het begin van de middag wordt gezamenlijk een kop koffie gedronken. Daarna worden er foto-opnamen gemaakt, individueel of in kleine groepjes.Tegen het einde van middag wordt nog gezamenlijk een glas gedronken. Later volgt een huiskamerbijeenkomst waarbij de foto-opnamen worden besproken en ervaringen worden uitgewisseld.

Fietsclub "Handen aan het stuur"

Een aantal malen per jaar maken we op zondagmiddag een recreatieve fietstocht van ca. 35 tot 40 km binnen de Randstad. Wij starten bij een NS-station met onze eigen fiets of een OV-fiets. Gezelligheid en genieten van de omgeving staan hierbij voorop. Onderweg ergens een terrasje pikken en na afloop nog een nadronk, soms bij een van de mannen thuis, horen tot het standaardprogramma. Recent fietsten wij: Rond Haarlem langs de kleurrijke bollenvelden. Bussum langs ruisend riet van de Vechtplassen gecombineerd met bos en heide. Castricum langs blonde duinen met een duik in zee en nagenieten op het terras van Johanna’s Hoeve. Bij Amersfoort, op Landgoed Den Treek met de soldateske Pyramide, genoten wij van de herfstkleuren. Fiets een keer mee en kijk of het iets voor je is. Je bent ook van harte welkom als je zelf een fietstocht voor ons wilt organiseren ! 

Wandelgroep                                               

De wandelingen zijn vaak in samenwerking met wandelclub "Op hoge poten". De lengte van de wandelingen varieert tussen de 10 en 20 kilometer. In de winter binnen de Randstad en als de dagen langer worden soms ook verder weg. De langere wandelingen gaan door de natuur. Bij de kortere stadswandelingen kan er speciale aandacht zijn voor  architectuur van bijvoorbeeld Dudok of Berlage.

OP REIS MET "ZO-TOURS"

Bij voldoende animo gaat een groep leden op reis, bijvoorbeeld naar een stad voor een mix van cultuur en homoleven. Inmiddels zijn we ondermeer geweest in Berlijn, Parijs, Londen, Spanje maar ook naar Texel en wintersportgebieden. Soms organiseert een groep leden een weekend of midweek in een vakantiehuis of hotel. Voor deze activiteiten is geen vaste coördinator, ze zijn afhankelijk van het initiatief door leden.


JAARLIJKSE EVENEMENTEN

Verjaardag

Jouw verjaardag vieren wij graag mee want wij delen graag in de feestvreugde. Iedere veertien dagen is er een mooie activiteit in ons “Open Huis”. Naast een goede film of optreden veel gezelligheid rondom de koffie/thee of sterker drankje. Ben je rondom een activiteit jarig verras ons eens met iets lekkers voor bij de koffie of in de pauze. 

Nieuwjaarsreceptie

Volgens goede jarenlange traditie wordt het nieuwe jaar van de Zóciëteit gezamenlijk ingeluid. Tijd om even stil te staan bij wat wij verwachten van het nieuwe jaar. Het is de gelegenheid bij uitstek om het glas te heffen op ieders welzijn alsmede op een mooi nieuwjaar voor onze Vereniging.

Jaarfeest

Op een zomeravond vieren wij feest omdat de Zóciëteit sedert 23 juli 1985 bestaat. Meestal met een lopend buffet en entertainment.

Algemene ledenvergadering

De ALV vindt jaarlijks plaats binnen 2 maanden na afloop van het boekjaar. Het boekjaar loopt t/m 31 augustus dus vindt de ALV uiterlijk 31 oktober plaats. De ALV is alleen toegankelijk voor leden.

Kerstdiner

In de loop van december genieten we van een speciaal diner ergens in de stad.

Vrijwilligers in het zonnetje

Bij deze gelegenheid bedanken wij onze vrijwilligers voor hun inzet. Soms in combinatie met de nieuwjaarsreceptie, het jaarfeest of Sinterklaasfeest.

============================================================

Bij voldoende animo wordt het jaarprogramma uitgebreid met:

Open Podium

Bij dit "gayvenement" laten een aantal leden zich op de bühne van hun creatieve kant zien door een kort optreden met een serieuze of speelse inslag (vaak met muziek).

Rondvaart

Een boottocht binnen of buiten Amsterdam.